Υποχωρεί ο χρυσός

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 07:06
UPD:07:14

Πτωτικά - για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες - κινήθηκε ο χρυσός καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου περιόρισε τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως εναλλακτική επένδυση.

Το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να ισχυροποιηθεί έναντι του ευρώ για δεύτερη ημέρα πριν από την έκθεση που προβλέπεται να δείξει αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, αυξάνοντας τις εικασίες ότι η Federal Reserve μπορεί να θέσει τέλος στα έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης. Συνήθως ο χρυσός ακολουθεί την αντίθετη πορεία του δολαρίου.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στα 1.102,70 δολ. η ουγγιά στις 10:50 π.μ. στο Σιγκαπούρη. Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στα 1.102,80 δολ. η ουγγιά.

Οι ράβδοι χρυσού έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 25% καθώς οι επενδυτές επεδίωξαν να βρουν προστασία έναντι της προοπτικής υποτίμησης του νομίσματος και του πληθωρισμού. Οι ενδείξεις για βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ τροφοδότησαν το ράλι του δολαρίου αυτόν τον μήνα μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα 15 μηνών τον Νοέμβριο. Ο χρυσός υποχώρησε 6,4% τον Δεκέμβριο καθώς ο δείκτης των έξι νομισμάτων – Dollar Index – σημείωσε άνοδο 3,7%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο δείκτης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ αυξήθηκε αυτόν τον μήνα στα 53 από 49,5 τον Νοέμβριο.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων, η πλατίνα για άμεση παράδοση υποχώρησε 0,6% φθάνοντας στα 1.471,50 δολ. η ουγγιά, το ασήμι σημείωσε απώλειες 0,8% φθάνοντας στα 17,375 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο υποχώρησε 0,8% φθάνοντας στα 387 δολ. η ουγγιά.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα