Sumitomo Chemical: Εξαγορά του 20% της Nufarm

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 08:24
UPD:09:26

Συμφωνία για την εξαγορά ποσοστού 20% στη Nufarm έκλεισε η Sumitomo Chemical μετά την απόρριψη από τη μεγαλύτερη εταιρεία προμήθειας χημικών της Αυστραλίας προφοράς ύψους 2,6 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,3 δισ. δολ.) για την εξαγορά της από την κινεζική Sinochem.

Η ιαπωνική εταιρεία θα αποκτήσει το μερίδιο προς 14 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Nufarm που εδρεύει στη Μελβούρνη. Αυτό αξιολογεί το ποσοστό στα περίπου 611 εκατ. δολ. Αυστραλίας, ποσό 18% υψηλότερο από την αναθεωρημένη προσφορά της Sinochem για το σύνολο της εταιρείας.

Η Sumitomo Chemical, η ένατη σε μέγεθος εταιρεία αγροτικών χημικών θέλει να επεκτείνει τις πωλήσεις στον κλάδο και να ευνοηθεί από το δίκτυο πωλήσεων της Nufarm στην Αυστραλία, την Ευρώπη και την Αμερική. Η αναθεωρημένη προσφορά της Sinochem απερρίφθη από την Nufarm τρεις μήνες μετά τις διαπραγματεύσεις, με το δικαιολογητικό υποτίμησης της εταιρείας.

Οι μετοχές της Nufarm σημείωσαν άνοδο 3,1% φθάνοντας στα 10,89 δολ. στη 1:45 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 18 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως 5,1%. Οι μετοχές με χρηματιστηριακή αξία 2,4 δισ. δολ. Αυστραλίας, έχουν σημειώσει άνοδο 3,8% φέτος, έναντι ανόδου 30% του χρηματιστηριακού δείκτη.

Τον Σεπτέμβριο η Nufarm ανακοίνωσε μείωση των κερδών της κατά 42%, ενώ το 12μηνο μέχρι τον Ιούλιο τα κέρδη μειώθηκαν στα 79,9 εκατ. δολ. Αυστραλίας, τα χαμηλότερα ετήσια κέρδη από το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα