Sumitomo Mitsui: Εξετάζει νέα διάθεση μετοχών

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 09:40
UPD:09:44

Την πιθανότητα νέας πώλησης μετοχών θα εξετάσει η Sumitomo Mitsui Financial Group μετά την έκκληση των ρυθμιστικών αρχών για θέσπιση αυστηρότερων πιστωτικών κανόνων, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας, Τεϊζούκε Κιταγιάμα.

«Πρέπει να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιαπωνία -βάσει χρηματιστηριακής αξίας- σε συνέντευξή του στα κεντρικά γραφεία στο Τόκιο. «Δεν είναι θέμα αντιγραφής κάποιου, αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε πλήρως το θέμα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν μένουμε πίσω», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η ανταγωνίστρια της Sumitomo Mitsui, η Mitsubishi UFJ Financial Group, προχώρησε πρόσφατα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά ένα τρισ. γιεν (11 δισ. δολ.).

Εντωμεταξύ, στις 17 Δεκεμβρίου η Επιτροπή της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία (Basel Committee on Banking Supervision), στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποτρέψει μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, κάλεσε τα διεθνή πιστωτικά ιδρύματα να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους και να περιορίσουν τα μερίσματα προκειμένου να θωρακιστούν έναντι πιθανών ζημιών.

Οι μετοχές της Sumitomo Mitsui υποχώρησαν σήμερα στο Τόκιο κατά 2,8% στα 2.655 γιεν, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των εταιρειών του δείκτη Topix Banks.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα