Ουρές στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 13:26
UPD:13:33

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ συρρέουν τις τελευταίες μέρες στις εφορίες, προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους και να απαλλαγούν από την καταβολή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας για το 2010.

Πρόκειται κυρίως για κατόχους παλαιών ΙΧ (τουλάχιστον 10 ετών), αλλά και για ιδιοκτήτες που έχουν δεύτερο αυτοκίνητο, συνήθως παλαιό, οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος των τελών κυκλοφορίας.

Εν τω μεταξύ παρατείνεται έως τις 15 Ιανουαρίου η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται ακόμα να επανεξετάσει το μέτρο, αλλά για τα τέλη του 2011, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας παραμένουν προς το παρόν ασφυκτικά.

Σημειώνεται πως για την κατάθεση των πινακίδων απαιτείται από τους ιδιοκτήτες ΙΧ η προσκόμιση αντιγράφου του Ε9, καθώς και η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης που να αποδεικνύει ότι έχουν στην κυριότητά τους πάρκινγκ ή κάποιο ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, όπου θα σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους για όσο καιρό οι πινακίδες θα βρίσκονται στην εφορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα