GM: Πιθανόν την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για Saab

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 13:49
UPD:14:01

Την επόμενη εβδομάδα πιθανόν να αποφασίσει η General Motors για το μέλλον της Saab, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σουηδικής εταιρείας, Πολ ¶ακερλουντ.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι σκέφτεται να βάλει «λουκέτο» στη θυγατρική της, τη στιγμή που συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενες εταιρείες, δήλωσε ο ¶ακερλουντ.

Οι συζητήσεις για την πώληση της Saab στην Spyker Cars ναυάγησαν στις 18 Δεκεμβρίου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τελευταίας Βίκτορ Μιούλερ να αποδίδει την αποτυχία εν μέρει στο αυστηρό χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί για την επίτευξη συμφωνίας. Η εταιρεία υπέβαλε νέα προσφορά στις 20 του μηνός.

«Καταλαβαίνουμε ότι αν υπάρξει κάποια προσφορά, την οποία η GM θεωρήσει σχετικά ενδιαφέρουσα, τότε η 31η Δεκεμβρίου δεν θα είναι “ιερή” ημερομηνία», ανέφερε το μέλος του δ.σ. σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Bloomberg. «Εξετάζουν τις προτάσεις που έχουν δεχτεί για τη Saab. Η Spyker και άλλες εταιρείες είναι πολύ πρόθυμες να αποκτήσουν τη Saab και έτσι εξακολουθούμε να ελπίζουμε για αυτή τη λύση», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα