Gazprom: Συμφωνία με Ουζμπεκιστάν για το φυσικό αέριο

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 16:28

Αντιπροσωπεία της Gazprom με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής Alexander Medvedev πραγματοποίησε χθες επίσκεψη εργασίας στο Ουζμπεκιστάν, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Ουζμπεκιστάν, κ. Ergash Shaismatov και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Uzbekneftegaz, κ. Ulugbek Nazarov.

Οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν στην υπογραφή συμβολαίου, το οποίο αφορά στην πώληση αερίου από το Ουζμπεκιστάν, ανάμεσα στις εταιρείες OOO Gazprom Export και Uztrangaz για το 2010, που θα φτάνει τα 4,25 δισ. κυβικά μέτρα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως ο τρόπος τιμολόγησης για το φυσικό αέριο του Ουζμπεκιστάν θα συνάδει με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου. Λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα συμβόλαια, οι συνολικές αγορές της Gazprom, σε αέριο του Ουζμπεκιστάν, αναμένεται να φτάσουν τα 15,5 δισ. κυβικά μέτρα το 2010.

«Οι δύο πλευρές υιοθέτησαν μια εποικοδομητική στάση που μας επιτρέπει να επιτύχουμε μια συμφωνία, να αυξήσουμε το επίπεδο μιας αμοιβαίως ωφέλιμης συνεργασίας και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία ενός μακροχρόνιου συμβολαίου,» ανέφερε ο κ. Medvedev.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα