Gazprom: Συμφωνία με CNPC για εξαγωγή φ.α. προς την Κίνα

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 17:21

Αντιπροσωπεία της Gazprom με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής Alexander Medvedev, πραγματοποίησε στην Κίνα, κατά το διάστημα 22 έως 27 Δεκεμβρίου, τον τελικό γύρο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, με την εταιρεία Chinese National Petroleum Corporation (CNPC). Αντικείμενο των διαπραγματεύσεων ήταν η οργάνωση της προμήθειας Ρωσικού φυσικού αερίου προς την Κίνα, μέσω των δυτικών και ανατολικών οδών.

Με το πέρας των διαπραγματεύσεων και σε ακολουθία με τις προηγούμενες συμφωνίες ανάμεσα στην Gazprom Export OOO και τη CNPC, θυγατρική της PetroChina International, υπεγράφη συμφωνία για τους βασικούς όρους προμήθειας αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα.

Η συμφωνία καθορίζει τις βασικές εμπορικές και τεχνικές παραμέτρους για την προμήθεια φυσικού αερίου προς το καταναλωτικό κοινό της Κίνας.

Οι εταιρείες επίσης συμφώνησαν να συνεχίσουν την ενεργή συνεργασία τους και στο πρώτο τρίμηνο του 2010, με σκοπό την επίτευξη συμφωνιών σε όλους τους εναπομείναντες όρους, οι οποίοι θα αποτελέσουν μεταγενέστερα και τη βάση των τελικών συμβολαίων για την προμήθεια αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα και για τις δύο διαδρομές μεταφοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα