Ρουμανία: Αισιοδοξούν τα στελέχη για το 2010

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 10:53

Τα διοικητικά στελέχη των ρουμανικών επιχειρήσεων φαίνεται να επανακτούν την αισιοδοξία τους σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομίας σε σχέση με τους 4 προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δεύτερης έκδοσης του Business Sentiment Index που εκπόνησε η εταιρεία Deloitte Central Europe και αναφέρονται στην περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2009.

«Η γενική αίσθηση είναι πως η ρουμανική οικονομία έχει καλύτερες προοπτικές στους επόμενους 6 μήνες (50% των απαντήσεων). Η αισιόδοξη αυτή μακροοικονομική προβολή μεταφέρεται επίσης σε ατομικό επίπεδο, καθώς περισσότεροι συμμετέχοντες σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση προσδοκούν αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια του 2010 (58,4%, εκ των οποίων το 16,7% προσδοκά «σημαντική αύξηση», επισημαίνει ο πρόεδρος της Deloitte Romania, κ. George Mucibabici.

Επίσης, οι ρουμανικές επιχειρήσεις φαίνεται να είναι περισσότερο αισιόδοξες αναφορικά με την πρόσβαση σε πιστωτικούς πόρους χρηματοδότησης, καθώς το 75% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως η πρόσβαση σε πιστώσεις είναι πλέον πιο εφικτή ή σχετικά πιο εφικτή (έναντι 54% το Σεπτέμβριο). Η αισιοδοξία των επιχειρηματικών στελεχών φαίνεται να αφορά και την αγορά εργασίας, καθώς λιγότερες εταιρείες έχουν ανακοινώσει περαιτέρω μειώσεις του προσωπικού τους στους επόμενους 12 μήνες (37,5%, έναντι 42,3% το Σεπτέμβριο).

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα