GM: Αποσύρθηκε η προθεσμία για Saab

Μέχρι τις 7/1 η τελική προσφορά της Spyker
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 12:44
UPD:14:27

Η διοίκηση της General Motors συνεχίζει να εξετάζει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί για τη Saab, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της σουηδικής εταιρείας, σημειώνοντας πως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία απέσυρε την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε, δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα ληφθεί η απόφαση για το μέλλον της θυγατρικής εταιρείας της GM.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Saab σχεδιάζει να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή τον Ιανουάριο – έπειτα από το κλείσιμο του εργοστασίου της προκειμένου να ανανεωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός.

Χθες, ο Πολ ¶ακερλουντ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Saab, δήλωσε ότι η GM είναι προετοιμασμένη να περιμένει και πέραν του τέλους Δεκεμβρίου προτού αποφασίσει για το μέλλον της θυγατρικής της.

«Αυτό που έχουμε κατανοήσει είναι ότι εάν η GM εντοπίσει μια ενδιαφέρουσα προσφορά, τότε δεν πρόκειται να τηρήσει με θρησκευτική ευλάβεια την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. ¶ακερλουντ.

Spyker: Εως τις 7/1 η τελική προσφορά για τη Saab

Εντωμεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Spyker Cars, Βίκτορ Μιούλερ, ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι η ρωσική εταιρεία έλαβε προθεσμία έως τις 7 Ιανουαρίου προκειμένου να υποβάλει την τελική της προσφορά για τη Saab.

«Κατανοούμε ότι πλέον υπάρχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για τη Saab», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters.

Την Κυριακή, η Spyker κατέθεσε νέα πρόταση για τη Saab, μόλις δύο μέρες μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών με τον αμερικανικό κολοσσό για την εξαγορά της εταιρείας. «Η προσφορά είναι ανοιχτή. Παρατείνεται μέχρι νεοτέρας», είχε δηλώσει στο Reuters ο Μιούλερ.

Η GM αποφάσισε να μην προχωρήσει στην πώληση της Opel και της βρετανικής Vauxhall, από την άλλη πλευρά όμως προσφέρει κίνητρα σε αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ να πωλήσουν σε χαμηλές τιμές όσα αυτοκίνητα Saturn και Pontiac έχουν απομείνει. Τα εμπορικά σήματα Pontiac και Saturn, όπως και τα αυτοκίνητα Hummer, καταργήθηκαν από τις σειρές οχημάτων του ομίλου GM, με εναπομείναντα brands τα Chevrolet, Buick, Cadillac και GMC.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα