Ετοιμο να βοηθήσει, αν χρειαστεί, δηλώνει το ΔΝΤ

«Να δημιουργήσει δικό της μηχανισμό στήριξης η Ε.Ε.»
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 15:21
UPD:16:30

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα, σε περίπτωση που του ζητηθεί από την ΕΕ ή την ίδια τη χώρα, τονίζει σε συνέντευξή του στο Reuters ο Μάρεκ Μπέλκα, εκφράζοντας ωστόσο την άποψη ότι η χώρα μας μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της.

«Η ΕΕ θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της μηχανισμό για την στήριξη των κρατών, όταν βρίσκονται σε θέση ανάλογη της Ελλάδας. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει μόνη της τα προβλήματά της» δήλωσε σήμερα στο Reuters ο υπεύθυνος του ΔΝΤ για την Ευρώπη.

Ερωτηθείς για το αν το ΔΝΤ θα ήταν έτοιμο να βοηθήσει στη διάσωση της Ελλάδας, ο Μπέλκα απάντησε: «Ναι, είμαστε έτοιμοι. Αλλά εξαρτάται από το αν η ΕΕ ή η Ελλάδα θα το ζητήσουν».

Διαφωνεί η Γερμανία με μια πιθανή συνδρομή της ΕΕ

Εντωμεταξύ, την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο οικονομικής συνδρομής της χώρας μας από τους Ευρωπαίους εταίρους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο ως μια «άστοχη πράξη αλληλεγγύης».

«Η οικονομική στήριξη της Ελλάδας θα ήταν μια άστοχη πράξη αλληλεγγύης», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Boersen Zeitung.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα