Μεταξύ 75% και 80% η κάλυψη της δημόσιας εγγραφής του «Δρομέα»

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2000 20:17

Η κρίση που διέρχεται αυτό τον καιρό η κεφαλαιγορά δεν άφησε ανεπηρέαστη τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας επίπλων Δρομέας για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάλυψη που επιτεύχθηκε κυμάνθηκε μεταξύ 75% και 80%, ενώ οι εγγραφές υπερέβησαν τις 2.500 αριθμός που πληροί τις προϋποθέσεις της διασποράς.

Οσον αφορά στις αδιάθετες μετοχές, η κάλυψη θα γίνει από τους αναδόχους και τον κύριο ανάδοχο της εγγραφής, την EFG Eurobank Ergasias, η οποία σε σχετική ανακοίνωση τονίζει, ότι οι ανάδοχοι «σεβόμενοι την υπογραφή τους και εκτιμώντας τις θετικές προοπτικές και την αξία της εταιρείας θα διατηρήσουν στο χαρτοφυλάκιό τους το ποσό που δεν διατέθηκε για σημαντικό χρονικό διάστημα».

Με την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής η εταιρεία «Δρομέας» συγκεντρώνει 8.265 εκ. δρχ. με τη διάθεση των μετοχών της στους επενδυτές και στος αναδόχους εκδίδοντας 2.175.000 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 200 δρχ. με τιμή διάθεσης τις 3.800 δρχ.

Σημειώνεται, ότι η αδυναμία κάλυψης της δημόσιας εγγραφής του Δρομέα είναι η πρώτη την τελευταία δεκαετία, καθώς το τελευταίο ανάλογο κρούσμα είχε σημειωθεί στις αρχές της δεκαετίας του ΄90.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα