Σερβία: Απλοποίηση ρυθμιστικού πλαισίου

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009 09:44

Στην τελευταία του συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο της Σερβίας ενέκρινε την υιοθέτηση 223 προτάσεων για την απλοποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, μέσω των οποίων προβλέπεται να εξοικονομηθούν πόροι συνολικού ύψους 64,3 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας, κ. Mladjan Dinkic, προσθέτοντας πως εκκρεμεί η επεξεργασία άλλων 122 σχετικών προτάσεων, η υιοθέτηση των οποίων θα συνέβαλε στην εξοικονόμηση πόρων συνολικού ύψους 121,6 εκατ. ευρώ.

Η προθεσμία για την εφαρμογή των προτάσεων που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο λήγει την 1η Φεβρουαρίου 2010 για τις πιο απλές περιπτώσεις και την 31η Μαρτίου 2010 για αυτές που απαιτούν δυσκολότερους χειρισμούς, επεσήμανε ο κ. Dinkic, συμπληρώνοντας πως στις περιπτώσεις που για την εισαγωγή των τροποποιήσεων στη σχετική προθεσμία απαιτείται η εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορικής η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου 2010.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την εφαρμογή του σχεδίου απλοποίησης του ρυθμιστικού πλαισίου και περιορισμού του γραφειοκρατικού φόρτου έως τα μέσα του 2010, πράγμα που σημαίνει πως το σύνολο των αναγκαίων νομοθετικών και κανονιστικών παρεμβάσεων θα πρέπει να έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Ο κ. Dinkic εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των διαδικασιών απλοποίησης του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου αλλά επέκρινε το ρυθμό εφαρμογής τους.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα