Alapis: «Πράσινο» για συγχώνευση με την ΠΝΓ Γερολυμάτος

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009 11:28

Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας η συγχώνευση της Alapis και της 100% θυγατρικής της, ΠΝΓ Γερολυμάτος, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Η Alapis ανακοίνωσε επίσης την εξαγορά του 50% της εταιρείας Genesis Ilac, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, έναντι 1,7 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο της εν λόγω εταιρείας αποτελείται από φαρμακευτικά και ΟΤC προιόντα (Sinomarin, Basiscream, Pulvo, Septrin, Actiq, Rinopanteina, Predictor, Mentopin, Calcimed D3, Cevitthot και Denol), τα οποία προωθούνται κυρίως σε παιδιάτρους, ΩΡΛ, παθολόγους, δερματολόγους και ογκολόγους.

Η Alapis εξαγόρασε ακόμη το υπολειπόμενο 40% της θυγατρικής της εταιρείας Μεντιμέκ Α.Ε., το οποίο κατείχε μέχρι τώρα η κατά 100% θυγατρική της, Dilaco A.E.

Η δραστηριότητα της Dilaco και της Scalonita LTD, 100% θυγατρικής της Alapis, απορροφήθηκαν από την Pharmacare Ltd, η οποία είναι επίσης 100% θυγατρική της Alapis. Τέλος, ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της δραστηριότητας των απορρυπαντικών και καλλυντικών της εταιρείας Dall A.E, από την Alapis.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα