Συμφωνία Gazprom Export και Botaş

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009 15:01

Αντιπροσωπεία της Gazprom, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής κ. Alexander Medvedev, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Alexander Medvedev συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας Botaş, κ. Mehmet Konuk.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας, σχετικά με την προμήθεια του Ρωσικού φυσικού αερίου και όπως προβλέπεται από τις κοινώς αποδεκτές διαδικασίες του συμβολαίου, συμφώνησαν στους όρους και τις συνθήκες της προμήθειας φυσικού αερίου προς την Τουρκία.

Οι πλευρές επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στις θεμελιώδεις αρχές της αγοράς φυσικού αερίου, με έμφαση στη ρήτρα take-or-pay και στη μέθοδο τιμολόγησης που συνδέεται με το χαρτοφυλάκιο παραγώγων πετρελαίου.

«Η Τουρκική αγορά αποτελεί μια ελκυστική προοπτική για εμάς και οι συμφωνίες αυτές δημιουργούν μια στερεή βάση για την επέκταση της συνεργασίας μας», ανέφερε ο κ. Alexander Medvedev κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ως αποτέλεσμα της συνάντησης, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βαθειά τους πεποίθηση ότι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα συντελέσει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα