Χ.Α.: Πανηγυρική η έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του 2008

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2008 15:23
UPD:15:34

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η πανηγυρική έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του 2008 στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη Λεωφόρο Αθηνών με το παραδοσιακό χτύπημα της κουδούνας.

Μέσα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης έγινε και η κοπή της πίτας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και η ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού για τους καλύτερους του 2007, που διενήργησε το ΧΑ κατά το μήνα Δεκέμβριο.

«Η πρόκληση για μας στον Όμιλο είναι να διευρύνουμε το φάσμα των προσφερόμενων υπηρεσιών, να βελτιώσουμε περαιτέρω την ποιότητά τους και να μειώσουμε τις χρεώσεις μας», δήλωσε ο κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, Πρόεδρος της ΕΧΑΕ.

«Για την Πολιτεία να βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο, να καταργήσει τον φόρο επί των συναλλαγών και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις. Για τις εκδότριες εταιρίες να επεκτείνουν την εξωστρέφειά τους και να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους και για τους επενδυτές να εμπιστευτούν την αγορά και να επωφεληθούν από την πρόοδο των εισηγμένων στο ελληνικό χρηματιστήριο….»

Σπ. Καπράλος: Ιστορική χρονιά το 2007

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, είπε μεταξύ άλλων: «Το 2007 ήταν για το ελληνικό χρηματιστήριο μια ιστορική χρονιά. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε αύξηση σχεδόν κατά 18% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, η αξία των συναλλαγών το 2007 ξεπέρασε τα €121 – αυξημένη κατά 42% σε σχέση με το 2006 και η κεφαλαιοποίησή μας έχει ξεπεράσει πλέον τα €195 δισεκατομμύρια. Αυτό, όμως, που μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους είναι το γεγονός ότι κατά την χρονιά που μας πέρασε αντλήθηκαν από την αγορά μας κεφάλαια, τα οποία ξεπέρασαν τα €12 δισεκατομμύρια – ποσό ρεκόρ στην ιστορία του ΧΑ.

»Για τη χρονιά που ξεκινάει σήμερα, εμείς έχουμε ως στόχο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί και να ενισχύσουμε περαιτέρω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Μέσα στον Ιανουάριο θα εισαχθεί στην αγορά μας το πρώτο ETF στον 20άρη. Επίσης, μέσα στον Ιανουάριο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και η Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τέσσερις εταιρείες είναι ήδη έτοιμες να ενταχθούν στη νέα αυτή αγορά. Εύχομαι το 2008 να είναι εξίσου παραγωγικό με το 2007 για την αγορά μας.»

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων o κύριος Τάκης Αράπογλου, Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ο κύριος Αλέξης Πιλάβιος, Πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς, οι κκ Νικήτας Νιάρχος και Παναγιώτης Αλεξάκης, πρώην Πρόεδροι του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και οι Πρόεδροι του ΣΜΕΧΑ κ. Α.Χαλκιάδης, της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών κ. Ν. Ταβουλάρης, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Γ. Παπουτσής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα