Διόρθωση στη Νέα Υόρκη

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2001 18:40

Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τη σημερινή υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street μετά τις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις.

Ελλείψει σημαντικών ειδήσεων από τον επιχειρηματικό χώρο, το ενδιαφέρον των επενδυτών μονοπωλούν τα νέα από την οικονομία. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ μειώθηκε στα 18,7 δισ. δολ., στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 1999, έναντι 27,1 δισ. δολ. τον Αύγουστο.

Περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο ιδιωτικός ερευνητικός οργανισμός Conference Board ανακοίνωσε ότι οι βασικοί οικονομικοί του δείκτες εμφάνισαν τον Οκτώβριο αύξηση της τάξεως του 0,3% έναντι πτώσης 0,5% που είχαν σημειώσει το Σεπτέμβριο. Η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Ιούλιο και αιφνιδίασε ευχάριστα τους αναλυτές, που ανέμεναν ότι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες του Conference Board τον περασμένο μήνα θα παρέμεναν αμετάβλητοι.

Αυτή την ώρα (18:33') ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,62% και βρίσκεται στις 9.914 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,98% και έχει διαμορφωθεί στις 1.915 μονάδες και ο Standard & Poor's στις 1.146 μονάδες μειωμένος κατά 0,36%.

Σημαντικές απώλειες, της τάξεως του 11,5%, καταγράφει η μετοχή της Enron. O προβληματικός ενεργειακός όμιλος προέβη σήμερα σε υποβάθμιση της εκτίμησής του για τα κέρδη τρίτου τριμήνου, για δεύτερη φορά από την αρχή του έτους. Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Εnron πρόκειται να περάσει στον έλεγχο της Dynegy έναντι τιμήματος εννέα δισ. δολ. σε μετοχές http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/11/12/176634.htm .

Αντιθέτως, άνοδο (2,32%) σημειώνει η μετοχή της Exxon Mobil λόγω της αύξησης των τιμών του «μαύρου χρυσού». Αυτή την ώρα, στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 47 σεντς και έχει φθάσει τα 18,9 δολάρια ανά βαρέλι.

Τέλος, σημαντικές απώλειες καταγράφει ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας. Η μετοχή της Intel υποχωρεί κατά 2,36%. Ανάλογη πτώση σημειώνουν και οι μετοχές των εταιρειών Cisco Systems και Dell Computer.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα