Κροατία: Πέντε εκατ. δολ. από την Παγκόσμια Τράπεζα

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 09:17

Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε την παροχή βοήθειας ύψους πέντε εκατ. δολ. στο πλαίσιο της Global Environmental Facility για τη χρηματοδότηση του προγράμματος Agricultural Pollution Control Project στην Κροατία. Το πρόγραμμα θα βοηθήσει την κυβέρνηση να ενισχύσει το βαθμό χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον αγροτικών πρακτικών από τους αγρότες της χώρας.

Παράλληλα, η υλοποίηση του προγράμματος να βοηθήσει την Κροατία να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τη μόλυνση της αγροτικής γης. «Πιστεύουμε πως η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος θα ωφελήσει το περιβάλλον μέσω της εφαρμογής φιλικών προς αυτό πρακτικών διαχείρισης και θα περιορίσει τη μόλυνση των επιφανειακών και των υπόγειων υδάτων.

»Το πρόγραμμα θα βοηθήσει επίσης τους αγρότες και της τοπικές κοινωνίες στον οικονομικό τομέα, καθώς η ανάπτυξη και η εφαρμογή ανταγωνιστικότερων και πιο καινοτόμων τρόπων διεξαγωγής της αγροτικής δραστηριότητας θα βοηθήσει τους αγρότες να ανταποκριθούν σε ισότιμη βάση στους ανταγωνιστές τους από την ΕΕ μετά από την ένταξη της χώρας σε αυτή», επεσήμανε ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Κροατία, κ. Andras Horvai.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα