ΓΣΕΕ: Κίνδυνος βιωσιμότητας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την απόφαση του ΣτΕ

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 14:40

Για τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και σοβαρό κίνδυνο βιωσιμότητας του Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικράτειας, με την οποία ανατρέπεται ο Ν.2434/96, κάνει λόγο η ΓΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη, έκρινε ότι είναι αντίθετα στις συνταγματικές επιταγές της αναλογικότητας και της ισότητας στην κοινωνική ασφάλιση, τα αντικειμενικά κριτήρια εισφορών που χρησιμοποιεί το ΙΚΑ στον τομέα των ιδιωτικών οικοδομών και των κατασκευαστικών εταιρειών, τα οποία προβλέπονται από το Ν. 2434/1996 και τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΙΚΑ.

Όπως υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία, «την ώρα που η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, στερώντας τεράστια έσοδα προς τη Κοινωνική Ασφάλιση, η ανατροπή του Ν.2434/96 θα δώσει τη χαριστική βολή στο Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ».

Για το λόγο αυτό η ΓΣΕΕ ζητεί από την αρμόδια υπουργό, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, την άμεση Νομοθετική ρύθμιση, η οποία -όπως σημειώνει- με αντικειμενικά και επικαιροποιημένα κριτήρια, θα διασφαλίζει τα έσοδα και τις εισφορές των οικοδομικών έργων και εργασιών προς το Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα