ΑΒ Βασιλόπουλος: Eξαγορά της Plus Hellas

Αντί 69,5 εκατ. ευρώ
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 22:14
UPD:22:18

Η "ΑΛΦΑ-BΗTA" Βασιλόπουλος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπέγραψε σύμβαση για την εξαγορά της αλυσίδας τροφίμων Plus Hellas. Η σημαντική αυτή εξαγορά που περιλαμβάνει 33 καταστήματα και ένα σύγχρονο κέντρο διανομής ενισχύει τη θέση της ΑΛΦΑ-BΗTA, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα όπου η παρουσία της μέχρι πρότινος δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.

Η τιμή της εξαγοράς ανέρχεται σε 69,5 εκατ. ευρώ υποκείμενη συμβατικών προσαρμογών.

Ο Κώστας Μαχαίρας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΛΦΑ-BΗTA τόνισε: "Λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική θέση καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία, η εξαγορά της Plus Hellas θα είναι μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία που θα ενισχύσει τη θέση της ΑΛΦΑ-BΗTA. Tα καταστήματα της Plus που λειτούργησαν πρόσφατα, θα ενδυναμώσουν την παρουσία μας στη Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, το σύγχρονο και πρότυπο κέντρο διανομής στη Θεσσαλονίκη θα μας παρέχει τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο για την ταχεία επέκτασή μας στη Βόρεια Ελλάδα και τις γειτονικές περιοχές όταν αυτό απαιτηθεί".

Η Plus Hellas ανήκει στην αλυσίδα καταστημάτων Plus, θυγατρική εταιρία του Γερμανικού Ομίλου Tengelmann. Η Plus Hellas ήλθε στην ελληνική αγορά το 2005 και άρχισε τις εμπορικές της δραστηριότητες το 2006. Η εξαγορά αφορά στην απόκτηση 33 νέων καταστημάτων (με μέση επιφάνεια πώλησης 795 m2) και ενός σύγχρονου κέντρου διανομής (επιφάνειας 36,000 m2), ικανό να καλύψει τις ανάγκες εφοδιασμού της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της κυριότητας 14 ιδιόκτητων καταστημάτων καθώς και του κέντρου διανομής. Επιπλέον, η Plus Hellas έχει ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία αρκετών καινούργιων καταστημάτων. Τα καταστήματα της Plus θα αναβαθμιστούν και θα φέρουν την επωνυμία της ΑΛΦΑ-BΗTA.

Ο Renaud Cogels, διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου Delhaize, υπεύθυνος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη είπε: "H εξαγορά της Plus Hellas ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη στρατηγική του Ομίλου Delhaize για διαρκή ενίσχυση της παρουσίας του σε αγορές που ήδη δραστηριοποιείται ή σε γειτονικές αγορές μέσω εξαγορών που ενδυναμώνουν τη θέση μας με ισχυρές συνέργειες. Η ΑΛΦΑ-BΗTA είναι η εταιρία του Ομίλου μας η οποία έχει επιδείξει την πλέον εξαιρετική λειτουργία και τα θετικότερα αποτελέσματα κατά τα τελευταία χρόνια και αυτή η εξαγορά θα δώσει επιπλέον ώθηση στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες".

Η εξαγορά της Plus Hellas υπόκειται το συνήθη νομικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα