Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008 08:15

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός και το ασήμι στην Ασία, μετά την κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι η ανεργία αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, τονώνοντας την προοπτική για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Εκθεση του υπουργείου Εργασίας της χώρας στις 4 Ιανουαρίου, έδειξε ότι οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 18.000 τον περασμένο μήνα, περίπου στο 1/4 των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών και η ανεργία αναρριχήθηκε στο 5%. Αυτό ώθησε τους διαπραγματευτές να αυξήσουν τα στοιχήματά τους ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, που ενδέχεται να καταστήσουν πιο αδύναμο το δολάριο και να στηρίξουν τον χρυσό, ως εναλλακτική επένδυση.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκαν 60 σεντς χαμηλότερα, στα 859 δολ. η ουγγιά στις 9:03 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Ο χρυσός αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 868,89 δολ. η ουγγιά στις 3 Ιανουαρίου, καθώς οι επενδυτές επεδίωξαν εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού μετά την μεγαλύτερη παρά ποτέ άνοδο του αργού πετρελαίου. Το ασήμι για άμεση παράδοση υποχώρησε 3 σεντς, φθάνοντας στα 15,25 δολ. η ουγγιά.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 108,81 γιέν στις 9:06 π.μ. στη Σιγκαπούρη από 108,60 γιέν που ήταν αργά στις 4 Ιανουαρίου, όταν άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου έξι εβδομάδων. Το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,4743 ανά ευρώ, αμετάβλητο, από την εβδομάδα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα