Ανάκληση μετασχηματιστή τοπικού δικτύου υπολογιστών

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 14:09

Πρόγραμμα εθελοντικής ανάκλησης – αντικατάστασης του μοντέλου Netgear Χ103 Powerline Ethernet Adapter εκτελεί για προληπτικούς λόγους η εταιρεία Netgear Inc.

Το ανακαλούμενο προϊόν είναι μετασχηματιστής τοπικού δικτύου υπολογιστών τύπου Ethernet. Κατασκευάστηκε στην Κίνα τα έτη 2006 και 2007. Λόγω ενός αναφερθέντος περιστατικού δυσλειτουργίας εσωτερικού κυκλώματος του μετασχηματιστή, που προκάλεσε την καταστροφή της συσκευής και το οποίο σημειώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο του 2007, διενεργήθηκε από την παραγωγό εταιρεία σχετική έρευνα και κατέληξε στο πόρισμα ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις (μικρότερες του 2%) υπάρχει το ενδεχόμενο δυσλειτουργίας του εσωτερικού κυκλώματος παροχής ρεύματος της συσκευής με αποτέλεσμα την καταστροφή εσωτερικού εξαρτήματος του μετασχηματιστή και τη συνακόλουθη καταστροφή όλης της συσκευής, χωρίς ωστόσο την πρόκληση ανάφλεξης. Δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε καταστροφή ή βλάβη άλλης συσκευής ή αντικειμένου πέραν του ίδιου του μετασχηματιστή.

Στην Ελλάδα έχουν εισαχθεί από την εταιρεία Πλαίσιο Computers 246 τεμάχια από το ανακαλούμενο προϊόν.

Η εταιρεία Netgear Inc, συνεργαζόμενη με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προέβη σε άμεση ενημέρωση της διανομέα εταιρείας με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των καταναλωτών και διενεργεί καμπάνια πληροφόρησης των καταναλωτών μέσω ατομικών επιστολών που απευθύνει η Πλαίσιο Computers AEBE και της εταιρικής της ιστοσελίδας www.netgear.com., όπου έχει ήδη αναρτηθεί λεπτομερής σύνδεσμος (link).

Παρακαλούνται οι καταναλωτές για προληπτικούς λόγους να διακόψουν άμεσα τη χρήση του παραπάνω είδους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΛΑΙΣ



Σχολιασμένα