Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης και τον αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς διογκώνονται οι ανησυχίες ότι οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, θα περιέλθει σε ύφεση.

Δύο μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε κέρδη στον δείκτη MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στις 152,96 μονάδες στις 12:26 μ.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε απώλειες 0,8%, φθάνοντας στις 14.419,86 μονάδες.

Οι απώλειες ήταν περιορισμένης μετά την αναρρίχηση των τιμών του χρυσού σε επίπεδα ρεκόρ, ωθώντας τις μετοχές της Newcrest Mining Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής του πολύτιμου μετάλλου στην Αυστραλία. Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες κινήθηκαν ανοδικά μετά την ανακοίνωση της Toyama Chemical Co. ότι οι μελέτες για φάρμακο κατά της νόσου της γρίπης των πτηνών εξελίσσονται σε συνδυασμό με την εισήγηση της Goldman, Sachs & Co. για την αγορά μετοχών της Nichi- iko Pharmaceutical Co.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο και την υποχώρηση των τιμών της AT&T Inc. στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών, μετά το σχόλιό της ότι η οικονομική ανάπτυξη οδήγησε χαμηλότερα τις δραστηριότητές της στην αγορά τηλεπικοινωνιών και Internet στη χώρα της.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 882,55 δολ. η ουγγιά στις 10:59 π.μ. ώρα Σύδνεϋ, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου διευρύνει τη ζήτηση για εναλλακτικές επενδύσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα