Air Berlin: Μεγαλύτερο μερίδιο, 17,5% για τον Robert Hersov

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 10:34

ΣΤΗΝ αύξηση του μεριδίου του στο 17,5% στην τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης, Air Berlin Plc, προχώρησε ο επενδυτής Robert Hersov.

Ο Ηersov απέκτησε το μερίδιο στις 7 Ιανουαρίου μέσω της Haarlem One BV, σκέλους της γερμανικής επενδυτικής του εταιρείας, Vatas Holding GmbH, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας που εδρεύει στο Βερολίνο. Το μερίδιο περιλαμβάνει το 15,4% της Vatas, την κυριότητα του οποίου ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα η εταιρεία.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Hersov καθίσταται ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Air Berlin, ενώ τον ακολουθεί η Deutsche Bank AG. Η γερμανική τράπεζα που εδρεύει στη Φραγκφούρτη, μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου του 2007, ήλεγχε το 15,02% της αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Air Berlin τον περασμένο μήνα.

Η Air Berlin έχει απωλέσει περίπου το 1/ 3 της αξίας της τη χρονιά που πέρασε, καθώς η εταιρεία δυσκολεύτηκε να ενοποιήσει την LTU, τη γερμανική εταιρεία τσάρτερ που αγόρασε το 2007.

Ο Hersov, ο οποίος επίσης διοικεί τηn εταιρεία επενδύσεων Sapinda International Ltd. με έδρα το Λονδίνο, είναι επίσης αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού σκέλους της NetJets Inc., που εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, την εταιρεία που κατέχει από κοινού η Berkshire Hathaway Inc. του Warren Buffett.

Οι επενδύσεις που ανακοίνωσε πέρυσι ο Hersov, περιλαμβάνουν και μερίδιο 22,1% των δικαιωμάτων ψήφου στη γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Freenet AG, έως τις 30 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα