Toyota: Σε επίπεδα ρεκόρ οι πωλήσεις

Αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης από το εξωτερικό
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 11:05

ΑΥΞΗΣΗ 6% σημείωσαν πέρυσι παγκοσμίως οι πωλήσεις της Toyota Motor Corp., η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για τα αυτοκίνητα της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της Toyota αυξήθηκαν στα 9,37 εκατ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τις πωλήσεις της Hino Motors Ltd. και της Daihatsu Motor Co. της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Toyota, μαχόμενη την επί 76 χρόνια ηγέτιδα στην αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, General Motors Corp. πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα στη Βόρεια Αμερική, παρά τη μείωση της ζήτησης στον κλάδο διεθνώς. Η ανάπτυξη στην Κίνα, τη Μέση Ανατολή και άλλες ξένες αγορές, εξισορρόπησαν τη μείωση της τάξης του 4% των πωλήσεων στην Ιαπωνία.

Οι πωλήσεις της Toyota, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Lexus στην Κίνα, τη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 62%, φθάνοντας στα 500.000 οχήματα, από τη δημοφιλία των μοντέλων Camry και Corolla. Οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν 3%, φθάνοντας στα 2,82 εκτα. οχήματα.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν 2,6%, φθάνοντας στα 5.660 γιέν η μία στις 3 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο. Το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές της Toyota σημείωσαν απώλειες 27%, ενώ ο δείκτης Topix στο Χρηματιστήριο σημείωσε απώλειες 22% την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα