Citigroup: Ανοδος των μετοχών μετά από δημοσίευμα στην WSJ

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 11:52

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Citigroup Inc. στη Γερμανία και την Ιαπωνία, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal, ότι η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, ψάχνει 10 δισ. δολ. από ξένους επενδυτές, καθώς οι ζημίες της που σχετίζονται με τη στεγαστική πίστη διευρύνθηκαν.

Επίσης, η Μerrill Lynch & Co., η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία στον κόσμο, βρίσκεται επίσης στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με επενδυτές και ενδέχεται να λάβει από 3 έως 4 δισ. δολ., σύμφωνα με την WSJ, νωρίτερα σήμερα, χωρίς να αναφέρεται στις πηγές πληροφόρησής της. Η Citigroup έχει λάβει περίπου 7,5 δισ. δολ. από το Αμπου Ντάμπι και η Merrill τον μήνα που πέρασε είπε ότι αντλεί περίπου 6,2 δισ. δολ. από την Temasek Holdings Pte της Σιγκαπούρης και την διαχειρίστρια κεφαλαίων με έδρα τη Ν. Υόρκη, Davis Selected Advisors LP.

Οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, στράφηκαν στις ασιατικές κυβερνήσεις και τις κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής για ποσόν περίπου 34 δισ. δολ. προκειμένου να ισοσκελίσουν τους ισολογισμούς τους οι οποίοι βάλλονται από την κατάρρευση της αγοράς στεγαστικής πίστης των ΗΠΑ. Η Citigroup και η Merrill Lynch θέλουν να εξασφαλίσουν επιπλέον κεφάλαια πριν ανακοινώσουν διεύρυνση των ζημιών τους για το τέταρτο τρίμηνο, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι μετοχές της Citigroup σημείωσαν άνοδο 12 σεντς, φθάνοντας στα 27,61 σεντς κατά την διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας και κατά 66 σεντς στην Ιαπωνία, φθάνοντας στα 28,15 δολ. η μία, ενώ η οι μετοχές της Merrill υποχώρησαν 28 σεντς, φθάνοντας στα 50,20 δολ. η μία στη Γερμανία.

Ο Richard Tesvich, εκπρόσωπος της Citigroup στο Χονγκ Κονγκ και της Merrill Lynch, Rob Stewart, αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα