Deutsche Telekom: Oι επενδύσεις θα βλάψουν την κερδοφορία στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 12:03

ΑΡΝΗΤΙΚΑ θα επηρεάσουν την κερδοφορία της Deutsche Telekom AG, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, οι επενδύσεις της στο σκέλος κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, το οποίο δεν θα είναι κερδοφόρο τα δύο επόμενα χρόνια.

Η T-Mobile USA, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία ασύρματης τηλεφωνίας, θα δαπανήσει 7 δισ. ευρώ (10,3 δισ. δολ.) τα τρία έτη έως και το 2009, για την επέκταση των δικτύων της, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Robert Dotson, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Φοίνιξ. Οι δαπάνες αυτές με τις αντίστοιχες για ταχύτερες υπηρεσίες ασύρματης τηλεφωνίας, θα αποτρέψουν την εταιρεία από την κερδοφορία και τον στόχο της κλίμακας των κερδών που έχει θέσει.

Πέρυσι η T-Mobile USA συμφώνησε να αποκτήσει την SunCom Wireless Holdings Inc. αντί ποσού 1,6 δισ. δολ., αυξάνοντας τους πελάτες της κατά 1,1 εκατ. χρήστες κινητής τηλεφωνίας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο.

Ο Rene Obermann, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Deutsche Telekom που εδρεύει στη Βόννη, επεκτείνει την T-Mobile για να εξισορροπήσει τη μείωση των εσόδων πλέον των τεσσάρων ετών από τη σταθερή τηλεφωνία στη Γερμανία.

Οι μετοχές της Deutsche Telekom σημείωναν απώλειες έως 18 σεντς, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 15,37 ευρώ η μία στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης και διαπραγματεύθηκαν στα 15,38 ευρώ η μία στις 9:38 π.μ., τοπική ώρα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 30 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη DAX της Γερμανίας, ο οποίος σημείωνε άνοδο 0,4%.

Η T-Mobile International, η οποία πουλά τις υπηρεσίες της σε 11 χώρες της Ευρώπης και στην ΗΠΑ, αγόρασε πέρυσι το σκέλος κινητής τηλεφωνίας Orange της France Telecom SA, στην Ολλανδία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα