MLS: Υπαγωγή επενδυτικού προγράμματος στον αναπτυξιακό νόμο

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 13:36

Το «πράσινο φως» για την υπαγωγή του επενδυτικού προγράμματος, προϋπολογισμού 2,65 εκατ. ευρώ στον Aναπτυξιακό Nόμο 3299/2004 έλαβε από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η εταιρία υψηλής τεχνολογίας, MLS Πληροφορική ΑΕ.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της MLS αφορά στην κατασκευή ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών στον τομέα της γλωσσικής τεχνολογίας και των πολυμέσων, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη του καταξιωμένου συστήματος στην ελληνική αγορά, MLS Destinator.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, η οποία διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό θα συμμετέχει στη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος με ίδια κεφάλαια.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος η MLS θα προχωρήσει στην κατασκευή ιδιόκτητων εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού περί τα 2.000 τμ σε ιδιόκτητο οικόπεδο 1.410 τμ, που κατέχει στην υπό ανέγερση Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Στο νέο κτίριο, το οποίο θα διαθέτει σύγχρονες υποδομές υψηλής ποιότητας θα μετεγκατασταθούν όλες οι λειτουργίες της έδρας της επιχείρησης.

Παράλληλα, στον τομέα της πλοήγησης η εταιρία θα επεκταθεί σε νέες τεχνολογικές πλατφόρμες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στη ραγδαίως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά πλοήγησης, καθώς και την ανάπτυξη ψηφιακών δεδομένων για τις αγορές του εξωτερικού.

Επιπλέον, η MLS προχωρά στην ανάπτυξη πολυγλωσσικής εφαρμογής φωνητικής πληκτρολόγησης εγγράφων, η οποία θα αποτελέσει το όχημα ανάπτυξης των εξαγωγών στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, ενώ δρομολογεί τη δημιουργία υπηρεσίας Αυτόματης Μετάφρασης κειμένων μέσω Διαδικτύου αξιοποιώντας την τεχνολογία SYSTRAN.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΛΣ



Σχολιασμένα