Endesa Hellas: Προχωρά η τρίτη μονάδα φυσικού αερίου στο Βόλο

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 16:22

Η Endesa Hellas ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για τη συντομότερη δυνατή έναρξη κατασκευής της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος συνδυασμένου κύκλου στο Βόλο.

Ως γνωστόν έχουν προηγηθεί η μονάδα συμπαραγωγής 334 ΜW (έτοιμη, αναμένει σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο) και συνδυασμένου κύκλου στον ‘Αγιο Νικόλαο (430 MW) .

Η μονάδα αυτή εγκαθίσταται στη Βιομηχανική περιοχή του Δημηνιού Μαγνησίας σε έκταση ιδιοκτησίας του Ομίλου Μυτιληναίος.

Ήδη ξεκίνησαν οι Γεωτεχνικές μελέτες οι οποίες ανατέθηκαν μετά από διαγωνισμό στην εταιρία CASTOR.

Ο τεχνικός εξοπλισμός θα είναι της General Electric, με συνολική ισχύς 445 MW. Η ετήσια παραγωγή προβλέπεται να υπερβαίνει τις 2530 MWh, ενώ η μονάδα αυτή θα καταναλώνει ετησίως περίπου 450 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μία εγκατάσταση τελευταίας τεχνολογίας, της πλέον φιλικής προς το περιβάλλον, η οποία θα είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί αυτόνομα (stand alone) με αποτέλεσμα να μην παράγει υγρά απόβλητα και να ελαχιστοποιεί τους αέριους ρύπους. Η τεχνολογία αυτή αξιοποιεί συστήματα ανακύκλωσης του νερού που χρησιμοποιείται, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η χρήση πρόσθετου νερού.

Ο προϋπολογισμός της εγκατάστασης είναι περίπου 280 εκατομμύρια ευρώ, κατά δε τη λειτουργία της θα απασχολεί 40 -45 άτομα προσωπικό. Θα πρέπει να τονιστεί ότι κατά την περίοδο κατασκευής της θα εργαστούν κατά μέσο όρο περί τα 300 άτομα.

Ήδη η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΣΦΑ, ώστε να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις για την έναρξη κατασκευών του αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος απαιτείται για τη λειτουργία της νέας μονάδας.

Παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες, η εταιρεία προβαίνει και σε όλες τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες για την τροποποίηση των σχετικών Αδειών που κατέχει για την επαύξηση ισχύος, από 400 MW σε 445 ΜW.

Επιπλέον, η ENDESA HELLAS έχει καταλήξει μεταξύ δύο πιθανών sites σε ένα εκ των οποίων θα κατασκευαστεί η 4η μονάδα συνδυασμένου κύκλου 450MW περίπου της ENDESA HELLAS, με έναρξη κατασκευής το 2009.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα