Bank of America: Διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Countrywide

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 10:44
UPD:10:52

ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ προχωρημένων διαπραγματεύσεων βρίσκεται η Bank of America για την εξαγορά της Countrywide Financial Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας χορήγησης στεγαστικών δανείων, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι μετοχές της Countrywide σημείωσαν άνοδο 51,4%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που σημείωσαν τις δύο προηγούμενες ημέρες, όταν οι επενδυτές πίστεψαν ότι η εταιρεία θα χρεοκοπήσει, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις αυτής της προοπτικής την περασμένη Τρίτη από τη διοίκησή της.

Ο εκπρόσωπος της Bank of America, Scott Silvestri, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ από την Countrywide δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα για σχόλιο. Ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της δραστηριότητας της μετοχής της, σύμφωνα με το New York Stock Exchange (NYSE). Νωρίτερα η εφημερίδα Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε την πιθανότητα μιας συγχώνευσης.

Οι μετοχές της Countrywide έκλεισαν με άνοδο 2,63 δολ., στα 7,75 δολ. η μία. Οι μετοχές της Bank of America έκλεισαν με άνοδο 56 σεντς, φθάνοντας στα 39,30 δολ. η μία. Οι μετοχές και των δύο, διαπραγματεύονται στο NYESE.

Παρά τη χθεσινή άνοδο των μετοχών της Countrywide, η χρηματιστηριακή της αξία είναι μόλις 4,8 δισ. δολάρια, πολύ χαμηλότερα από την αντίστοιχη τον Φεβρουάριο του 2007, που ήταν στα 27 δισ. δολ. λίγο πριν από εκδηλωθεί η κρίση στη στεγαστική πίστη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα