Delta Air Lines: Συνομιλίες για την εξαγορά της Northwest ή της United

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 10:56

ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ του διοικητικού συμβουλίου για την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων συγχώνευσης με την Northwest Airlines Corp. και την μητρική της United Airlines, UAL Corp., θα επιδιώξει σήμερα Παρασκευή η Delta Air Lines Inc., σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα η εφημερίδα έγραψε στο Web site της ότι η Delta επιδιώκει να διαλέξει μία από τις δύο αεροπορικές εταιρείες.

Η Delta που βγήκε από τη χρεοκοπία την περασμένη Ανοιξη, μετά την απόρριψη επιθετικής εξαγοράς της από την US Airways Group Inc. όρισε μια ειδική επιτροπή πριν από μήνες για να εξετάσει στρατηγικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των συγχωνεύσεων.

Η Betsy Talton, εκπρόσωπος της Delta, είπε στις 3 Νοεμβρίου ότι η αεροπορική εταιρεία δεν δίνει στοιχεία για τις εργασίες της ειδικής επιτροπής, όσο αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη. Το Νοέμβριο επίσης η Delta βιάστηκε να διαψεύσει δημοσιεύματα που την ήθελαν να έχει διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την UAL.

H Jean Medina, εκπρόσωπος της UAL, είπε: «Η θέση μας στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών ο οποίος απαιτεί γενικώς ενοποιήσεις, είναι γνωστός και δεν σχολιάζουμε φήμες και εικασίες».

Από την πλευρά της Northwest δεν βρέθηκε άμεσα κάποιος για να σχολιάσει το θέμα.

Ηδη οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών κινούνται ανοδικά, στο πλαίσιο των εικασιών για συγχώνευση.

Αργά χθες το απόγευμα οι μετοχές της Delta σημείωναν άνοδο 20%, φθάνοντας στα 16,18 δολ., της Northwest αναρριχήθηκαν 37%, φθάνοντας στα 16,49 δολ. η μία και της UAL σημείωναν άνοδο 23%, φθάνοντας στα 32 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα