Sony Ericsson: Η καλύτερη παρά ποτέ χρονιά στη Β. Αμερική το 2008

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 11:42

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ παρά ποτέ χρονιά θα είναι το 2008 στη Βόρεια Αμερική για την Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

«Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά», δήλωσε ο επικεφαλής της Sony Ericsson στη Βόρεια Αμερική, Najmi Jarwala, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Bloomberg, συμπληρώνοντας: «Φέρνουμε σε αυτό το σημείο του κόσμου τις περισσότερες συσκευές».

Η Sony Ericsson αρχίζει να διαθέτει στην αγορά πιο απλά κινητά τηλέφωνα για να κερδίσει μερίδιο αγοράς από την Nokia Oyj και την Motorola Inc. Οι πωλήσεις στην Αμερική, της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο, αυξήθηκαν 37%, φθάνοντας στα 573 εκατ. ευρώ (847 εκατ. δολ.) το τρίτο τρίμηνο του 2007, οι οποίες αποτέλεσαν το 18% των συνολικών της εσόδων.

Η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου είχε μερίδιο αγοράς 38,1% το τρίτο τρίμηνο και ακολούθησε η Samsung Electronics Co. της Ν. Κορέας με 14,5%, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner Inc., στις 27 Νοεμβρίου. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Motorola Inc. με μερίδιο αγοράς 13,1%, ενώ το μερίδιο της Sony Ericsson ήταν 8,8%.

Η Sony-Ericsson είναι ένα venture 50%-50% μεταξύ της Ericsson AB που εδρεύει στη Στοκχόλμη και της Sony Corp., που εδρεύει στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα