Και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το Airbus A380

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2008 10:13
UPD:10:17

ΜΕ ΤΗΝ ευκαιρία της παράδοσης του πρώτου αεροσκάφους Airbus A380 για εμπορική χρήση, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοίνωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία AIRBUS και οι εταιρείες Singapore Airlines, Emirates και Qantas που εντάσσουν το νέο αεροσκάφος στο στόλο τους, επέλεξαν το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως ένα από τα αεροδρόμια παγκοσμίως που μπορούν να εξυπηρετήσουν το αεροσκάφος σε περίπτωση αλλαγής προορισμού εν πτήσει (Diversion Airports for A380 flight).

Η επιλογή του κατασκευαστή και των τριών κορυφαίων αερομεταφορέων για την εξυπηρέτηση του υπερσύγχρονου νέου αεροσκάφους Α380 είναι ιδιαίτερα τιμητική για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Ήδη από το 2002, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στον αεροπορικό κλάδο, ο ΔΑΑ συμμετείχε στις εργασίες του Α380 Airport Compatibility Group με αντικείμενο τις επιχειρησιακές ανάγκες των αεροδρομίων και στόχο την ασφαλή και άριστη εξυπηρέτηση του Α380 κατά την προσγείωση, τη στάθμευση και την απογείωση.

Αποτέλεσμα των εργασιών ήταν μεταξύ άλλων η σχετική πιστοποίηση που έλαβε η κατασκευάστρια εταιρεία AIRBUS από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό E.A.S.A. (European Aviation Safety Agency) καθώς και από τη Federal Aviation Administration των ΗΠΑ για να επιχειρεί το αεροσκάφος Airbus A380 σε αεροδρόμια όπως του Σίδνεϊ, του Λος ¶ντζελες (LAX), του Λονδίνου (Heathrow), της Φραγκφούρτης, του ¶μστερνταμ, της Ρώμης (Fiumicino), της Βιέννης και της Αθήνας.

ΕΣΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα