Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ και στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των ναυπηγείων, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική προοπτική της περιφέρειας από την Goldman Sachs Group Inc., καθώς η ύφεση στις ΗΠΑ θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη.

Ο MSCI Asia Pacific Index – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωνε απώλειες 0,3%, φθάνοντας στις 509,93 μονάδες στις 11:05 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Πτωτικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν, την Αυστραλία και την Κίνα. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex σημείωνε άνοδο 1,6%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών αγορών της περιφέρειας, καθώς εικάζεται ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης θα σημειώσει συντριπτική εκλογική νίκη, κάτι που ενδέχεται να περιορίσει την ένταση με την Κίνα και να άρει τους περιορισμούς των επενδύσεων της Ταϊβάν στα ηπειρωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα