Eurobank: Επαναβεβαίωση στόχων για το 2007

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 14:17
UPD:14:39

H EFG Eurobank εμμένει στους στόχους του επιχειρηματικού της σχεδίου σε ό,τι αφορά την κερδοφορία και την ανάπτυξη παρά την πιστωτική κρίση, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Νίκος Καραμούζης.

«Τα αποτελέσματα του 2007 θα ανταποκρίνονται στους βασικούς στόχους που έχουμε ανακοινώσει», τόνισε ο κ. Καραμούζης.

«Οι εκτιμήσεις μας για την κερδοφορία και την ανάπτυξη εργασιών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή το 2008-10 εξακολουθούν να ισχύουν όπως ανακοινώσαμε τον Αύγουστο του 2007... Οι προοπτικές για την κερδοφορία και την ανάπτυξη του ομίλου εκτός Ελλάδας είναι ιδιαίτερα θετικές».

Πλεονάζουσα ρευστότητα

Σχολιάζοντας πρόσφατη έκθεση της Deutsche Bank που ανέφερε ότι η Eurobank θα χρειαστεί να αντλήσει 7 δισ. ευρώ περίπου για να χρηματοδοτήσει την αύξηση των χορηγήσεων, ο κ. Καραμούζης διέψευσε την πρόβλεψη λέγοντας ότι βασίζεται σε λανθασμένα στοιχεία.

«Η Eurobank διαθέτει σήμερα πλεονάζουσα ρευστότητα αρκετών δις ευρώ και αντλούμε καταθέσεις πελατών προσεγγίζοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης 28%. Επιπλέον, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τον περασμένο Σεπτέμβριο, η τράπεζα έχει πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα