Σώοι όλοι οι ναυτικοί του Φ/Γ «Ιce Prince»

Το εγκατέλειψαν μετά από επικίνδυνη κλίση που πήρε λόγω μετατόπισης φορτίου
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 16:41

Σώοι είναι όλοι οι ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του ελληνικού Φ/Γ πλοίου «ICE PRINCE» Ν.Π. 10987, το οποίο χθες το βράδυ πήρε αριστερή κλίση 25 μοιρών, λόγω μετατόπισης φορτίου, ενώ έπλεε ανοιχτά του Πλύμουθ Βρετανίας.

Το πλοίο ήταν έμφορτο με ξυλεία και είχε αποπλεύσει από Σουηδία για Αίγυπτο με 20μελές πλήρωμα, εκ των οποίων δέκα Έλληνες.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, από την κλίση τραυματίστηκε στο πόδι ο υποπλοίαρχος του πλοίου, Νίκος Παπαδάκης, και ο πλοίαρχος αιτήθηκε Χαράλαμπος Αρβανίτης τη μεταφορά του. ¶μεσα προσέγγισε το πλοίο ένα ελικόπτερο της αγγλικής ακτοφυλακής, στο οποίο επιβιβάστηκαν δώδεκα μέλη του πληρώματος (μεταξύ τους και ο τραυματίας) και στη συνέχεια το πλοίο εγκατέλειψαν και οι υπόλοιποι οκτώ ναυτικοί, επιβιβαζόμενοι σε ένα από τα δύο σκάφη της αγγλικής ακτοφυλακής που βρίσκονταν στην περιοχή.

Στο σημείο είναι και τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ έσπευσε και ένα γαλλικό ρυμουλκό προκειμένου σήμερα το πρωί να αρχίσει η ρυμούλκηση του Φ/Γ πλοίου που πλέει ακυβέρνητο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6-7 Μποφόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα