Προβόπουλος: Ισχυρή η κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας Πειραιώς

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 17:38

Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει σήμερα ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα, που της επιτρέπουν να συνεχίσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, όπως αποτυπώνονται στους στόχους του Επιχειρηματικού της Σχεδίου, τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Προβόπουλος.

Υποστήριξε επίσης ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ξένες τράπεζες στο πλαίσιο της τρέχουσας πιστωτικής κρίσης, δεν αφορούν τις ελληνικές τράπεζες. Και αυτό, όπως εξήγησε, διότι δεν έχουν εκτεθεί στους κινδύνους της αγοράς στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης, καθώς και σε παρεμφερή προϊόντα.

Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος, οι ρυθμοί ανάπτυξης των μεγεθών και της κερδοφορίας του Ομίλου το 2007, διαμορφώθηκαν πάνω από τους προγραμματισμένους στόχους, ενώ οι πραγματοποιήσεις του 2007, πρώτου έτους του Επιχειρηματικού Σχεδίου για την περίοδο 2007 – 2010, συνιστούν ισχυρή βάση και επιβεβαιώνουν τους στόχους του Επιχειρηματικού Σχεδίου, το οποίο προβλέπει, για το 2010, καθαρά κέρδη ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα