Samsung Electronics: Υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 08:16

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ μείωση από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών εμφάνισαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής που κατασκευάζει ημιαγωγούς και επίπεδες οθόνες της Ασίας, Samsung Electronics Co., καθώς τα κέρδη από τις οθόνες υγρών κρυστάλλων περιόρισαν τις απώλειες από τη μείωση των τιμών τσιπ.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 6,6%, φθάνοντας στα 2,21 τρισ. ουόν (2,4 δισ. δολ.) από 2,37 τρισ. ουόν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Ν. Κορέα. Τα κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις των 22 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στο 1,95 τρισ. ουόν. Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 11% φθάνοντας στα 17,48 τρισ. ουόν.

Τα κέρδη της Samsung από τις οθόνες υγρών κρυστάλλων τριπλασιάστηκαν φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, περιορίζοντας τις ανησυχίες για τον κορεσμό της αγοράς τσιπ, ο οποίος περιόρισε τα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών της Ασίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, μαζί με την LG.Philips LCD Co. ανακοίνωσε αποτελέσματα που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωθώντας υψηλότερα τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας στην περιφέρεια.

Οι μετοχές της Samsung σημείωσαν άνοδο 2,5% - τη μεγαλύτερη από τις 24 Δεκεμβρίου – φθάνοντας στα 538.000 ουόν η μία στις 12:22 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Κορέας. Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας – ως ομάδα – οδήγησαν την άνοδο στον δείκτη MSCI Asia Pacific Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα