Nokia: Κλείνει μονάδα στη Γερμανία, απολύει 2.300 εργαζομένους

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 12:58

ΣΧΕΔΙΑ παύσης λειτουργίας του εργοστασίου της στη Γερμανία και στη μείωση περίπου 2.300 θέσεων εργασίας, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Nokia Oyj, καθώς η μονάδα υστερεί ανταγωνιστικότητας.

Το εργοστάσιο στο Μπόχουμθα κλείσει σύμφωνα με τα σχέδια στα μέσα του 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Nokia. Η παραγωγή του θα μεταφερθεί σε ανταγωνιστικά εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη, ανέφερε η εταιρεία, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Επίσης η Nokia δεν αποκάλυψε το δυνητικό κόστος της παύσης λειτουργίας του εργοστασίου της.

Η Nokia έχει εργοστάσια στη Φινλανδία, την Ουγγαρία και τη Βρετανία και κατασκευάζει νέο εργοστάσιο στη Ρουμανία. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της από τη Φινλανδία στη Νότιο Κορέα, εξ αιτίας του ελλείμματος εργατικού δυναμικού.

Οι μετοχές της Nokia σημείωναν άνοδο 57 σεντς, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στα 24,24 ευρώ η μία στις 11:51 π.μ. κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Ελσίνκι.

Η φινλανδική εταιρεία, έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2007, απασχολούσε περίπου 113.000 ανθρώπους. Σημειώνεται ότι διαθέτει εργοστάσια στο Μεξικό, τη Βραζιλία, την Κίνα και την Ινδία. Σήμερα δαπανά 75 εκατ. δολ. στο Τσενάι της Ινδίας για να αυξήσει τη δυναμικότητα του εκεί εργοστασίου της.

Οι δραστηριότητες – εκτός της παραγωγής – στο Μπόχουμ επίσης θα σταματήσουν, σύμφωνα με τη Nokia η οποία είπε ότι σχεδιάζει να πουλήσει τη δραστηριότητα συναρμολόγησης και βρίσκεται στο στάδιο διαπραγματεύσεων για την πώληση του σκέλους προσαρμογής λογισμικού στην Sasken Technologies.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα