Tommy Hilfiger: Επιστρέφει στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 13:21

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στο Χρηματιστήριο η Tommy Hilfiger Corp., η εταιρεία ένδυσης που έγινε ιδιωτική από την Apax Partners Worldwide LLP - μετά την απώλεια της δημοτικότητας των ρούχων της από τους εφήβους - με τη δημόσια εγγραφή της στο Αμστερνταμ.

Τα στελέχη της Apax και της Tommy Hilfiger θα διαθέσουν μετοχές στη δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στους πελάτες από την Morgan Stanley, μία από της διαχειρίστριες της δημόσιας εγγραφής. Οι παρουσιάσεις στους επενδυτές έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 25 Ιανουαρίου και οι προσφορές για τη μετοχή θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.

Την πρώτη φορά που οι μετοχές της Τommy Hilfiger μπήκαν στο Χρηματιστήριο ήταν το 1992, μετά τη δημοτικότητα των χρωματιστών της ρούχων στους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου και του ράπερ Snoop Dogg. Η εταιρεία έθεσε τον εαυτό της προς πώληση μετά την αλλαγή των προτιμήσεων της νεολαίας και τον Δεκέμβριο του 2005 η Apax συμφώνησε να καταβάλει 1,6 δισ. δολ. για την εταιρεία.

Βασικός σύμβουλος στη δημόσια εγγραφή της εταιρείας είναι η Credit Suisse Group και σε αυτήν συμμετέχουν η Fortis και η Morgan Stanley. Ο εκπρόσωπος της τελευταίας στο Λονδίνο, Carlos Melville, δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει το θέμα.

Μια δημόσια εγγραφή της Tommy Hilfiger ενδέχεται να είναι αξίας 3 δισ. δολ., σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times τον Οκτώβριο, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα