Ενημέρωση Καραμανλή για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013

Πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό κρασί χάρη στην κοινοτική συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του αμπελοοινικού τομέα
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:50

Για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και την συμφωνία στην στην Ε.Ε όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του αμπελοοινικού τομέα, ενημερωσε σήμερα τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλ. Κοντός.

Όπως είπε ο υπουργός, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 αφορά την ανάπτυξη των υποδομών στον αγροτικό τομέα. Το πρόγραμμα, ύψους 6 δισ. ευρώ, είναι το δεύτερο που εγκρίνεται από όλα τα κράτη - μέλη της Ένωσης. Όπως είπε ο κ. Κοντός, κύριες δράσεις του είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, οι αναδασμοί, ο εμπλουτισμός του δασικού πλούτου της χώρας και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού αγροτικού τομέα.

Στη συνέχεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του αμπελοοινικού τομέα, μία μεταρρύθμιση που, όπως είπε, κρίθηκε πολύ θετική από τους εκπροσώπους του κλάδου.

Όπως επεσήμανε, η μεταρρύθμιση βάζει τις βάσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη του αμπελοοινικού τομέα στη χώρα μας, με τη στήριξη στους Έλληνες αμπελουργούς να γίνεται πιο αποτελεσματική και το ελληνικό κρασί πιο ανταγωνιστικό .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα