Χ.Α.: Απώλειες 12,95% από την αρχή του έτους

Mεγάλη πτώση για τις τραπεζικές μετοχές
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 17:28
UPD:18:06

ΠΤΩΣΗ πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες σημείωσε και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρώντας ενδοσυνεδριακά κάτω από το επίπεδο των 4.500 μονάδων.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες. «Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος στην ελληνική αγορά που να δικαιολογεί την πτώση των τραπεζών σήμερα. Η ελληνική αγορά ακολουθεί την Ευρώπη, που καταγράφει απώλειες μετά τις ζημιές της Citigroup η οποία αύξησε τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Το ελληνικό χρηματιστήριο λειτουργεί περισσότερο ως αναδυόμενη αγορά, σημειώνοντας υποαπόδοση σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους του».

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχουμε καθαρές πωλήσεις από θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού. Ρευστοποιούν κέρδη για να μειώσουν τον επενδυτικό κίνδυνο στην ελληνική αγορά και να καλύψουν ή να μειώσουν ζημιές που σημειώνουν σε άλλες αγορές», δήλωσε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Βασίλης Αντωνιάδης διευθυντής διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών στην Marfin ΑΕΔΑΚ.

Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κατά 2,65% και έκλεισε στις 4.523,76 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά διολίσθησε μέχρι τις 4.490,90 μονάδες, ενώ οι συνολικές του απώλειες από τις αρχές του 2008 ανέρχονται σε 12,95%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 778 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 121,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Μόνο 36 μετοχές ενισχύθηκαν, 230 κατέγραψαν απώλειες και 26 παρέμειναν σταθερές.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες κατέγραψαν απώλειες με εξαίρεση το δείκτη ταξιδίων – αναψυχής.

Η μετοχή της Alpha Bank υποχώρησε κατά 5,58%, ενώ η Εθνική και η MPΒ σημείωσαν πτώση πάνω από 3%. Η Τράπεζα Πειραιώς απώλεσε 4,9%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα