Anglo American: Συνομιλίες για απόκτηση μονάδας της βραζιλιάνικης MMX

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008 16:30
UPD:16:32

ΤΟ ενδεχόμενο εξαγοράς μονάδας της βραζιλιάνικης παραγωγού σιδηρομεταλλεύματος MMX Mineracao e Metalicos, προκειμένου να καλύψει την ισχυρή ζήτηση της Κίνας, εξετάζει ο δεύτερος μεγαλύτερος μεταλλευτικός όμιλος παγκοσμίως Anglo American.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, διενεργεί συνομιλίες με τον βασικό μέτοχο της εν λόγω εταιρείας, Eike Batista, και προτίθεται να καταβάλει ποσό ύψους 5,5 δισ. δολαρίων για την απόκτηση μιας νέας επιχείρησης – στην οποία ο Batista κατέχει ποσοστό 64%.

Η εξαγορά υπογραμμίζει την επιδίωξη της Anglo να περιορίσει την εξάρτησή της από τα πολύτιμα μέταλλα και να στρέψει το ενδιαφέρον στα βιομηχανικά εμπορεύματα, τα οποία χρειάζεται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω στρατηγικής, η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Anglo Σύνθια Κάρολ έχει προχωρήσει σε πώληση μονάδων χρυσού και χάλυβα και επέκτεινε την παρουσία της εταιρείας στους τομείς του χαλκού και του σιδηρομεταλλεύματος, προκειμένου να την καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστική προς την BHP Billiton, την κορυφαία μεταλλευτική του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα