Φιλιππίδης: «Πρόκληση» για το Τ.Τ. να μη χάσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 15:05

Με τους δημοσιογράφους, που καλύπτουν το οικονομικό και τραπεζικό ρεπορτάζ των ημερήσιων οικονομικών και πολιτικών εφημερίδων, συναντήθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. ¶γγελος Φιλιππίδης.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα παραμείνει μια «διαφορετική τράπεζα» γιατί μόνο έτσι μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστικό, ενώ σημείωσε πως το στοιχείο που την κάνει να διαφέρει είναι το κοινωνικό της πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, η πρόκληση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι, χωρίς να χάσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, να μπορέσει να αποκτήσει σημαντικά κέρδη και μερίδιο της αγοράς.

Ερωτηθείς σχετικά με την εξωδικαστική διευθέτηση της διαφοράς με την Citigroup, ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση της διοίκησης να διεκδικήσει χρήματα όταν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη στρατηγική της νέας διοίκησης της τράπεζας, τόνισε ότι αυτή θα παρουσιαστεί επίσημα το επόμενο διάστημα στο σύνολο των εκπροσώπων του Τύπου.

Ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, τόνισε ότι ο υπουργός κ. Γιώργος Αλογοσκούφης εξασφάλισε με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο τα συμφέροντα του Δημοσίου, αφού κατάφερε με τη μετοχοποίηση ενός τμήματος μόνο των μετοχών του να εισπράξει σημαντικά χρήματα που αντιστοιχούσαν, πριν λίγα χρόνια, στη συνολική αξία της τράπεζας.

Ο κ. Φιλιππίδης αναφέρθηκε επίσης στα ήδη δημοσιοποιημένα στοιχεία που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σημειώνοντας ενδειτικά ότι η καταθετική του βάση είναι περίπου €11 δισ. (αποτελέσματα 9μήνου), ο λόγος δανείων προς καταθέσεις είναι περίπου στο 60% και η πελατειακή βάση του Τ.Τ. είναι περίπου 1,5 εκ. καταθέτες.

Επίσης αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό του συστήματος της μηχανογράφησης, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται στο τέλος Μαρτίου, καθώς και στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα