X.Α.: Ανοδος με αιχμή τον κλάδο των τραπεζών

Εβδομαδιαίες απώλειες 5,58%
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 17:58
UPD:18:02

ΕΝΤΟΝΑ ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο Χ.Α. με αιχμή τον κλάδο των τραπεζών. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για τεχνική ανάκαμψη και υποστηρίζουν ότι η τάση στην εγχώρια κεφαλαιαγορά εξακολουθεί να καθορίζεται από το διεθνές κλίμα.

«Τον πρώτο λόγο τον είχαν και τον έχουν οι ξένες αγορές. Η σημερινή ανάκαμψη ήταν καθαρά τεχνικής φύσης μετά την υποχώρηση την αγοράς σε υπερπουλημένα επίπεδα τις προηγούμενες ημέρες», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος χρηματιστηριακή.

«Η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με την δυναμική της ανάκαμψης, θα χρειαστούν όμως και άλλα στοιχεία όπως εταιρικά νέα για να συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύθηκε κατά 1,19% και τερμάτισε στις 4.587,09 μονάδες.

Ενδοσυνδριακά ανήλθε μέχρι τις 4.621,38 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε σημαντικές απώλειες της τάξεως του 5,58%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 516 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 47 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 148 ενισχύθηκαν, 88 κατέγραψαν απώλειες και 54 παρέμειναν σταθερές.

Αξιόλογη άνοδο σημείωσαν η Coca – Cola 3E, η «Τιτάν», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, η EFG Eurobank, η Εθνική, η ATEbank και η EFG Eurobank.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα