Καθυστερεί η ροή φυσικού αερίου από την Τουρκία

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 11:38

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι συνομιλίες μεταξύ Τεχεράνης και Αγκυρας όσον αφορά την επανέναρξη της ροής ιρανικού φυσικού αερίου προς την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Χιλμί Γκιουλέρ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερς, στο πλαίσιο συνάντησης αρμοδίων στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν σχεδιάζει άμεσα να αρχίσει εκ νέου τη ροή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα.

Το Ιράν είχε δηλώσει προ ημερών ότι επρόκειτο να επαναρχίσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία στις 14 Ιανουαρίου, δίχως όμως αυτό να συμβεί στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι το Ιράν ανέστειλε στις 7 Ιανουαρίου τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Τουρκία για να ανταποκριθεί στην αυξημένη εσωτερική ζήτηση εξαιτίας των ακραίων φαινομένων πολικού ψύχους, που είχε πλήξει πολλές περιοχές αυτής της χώρας.

Με την απόφαση του αυτή προκάλεσε σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσωρινή αναστολή των εξαγωγών φυσικού αερίου από την Τουρκία προς τη χώρα μας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα