Σερβία: 4 δισ. δολ. οι ξένες επενδύσεις το 2007

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008 09:40

Το ύψος των άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) που προσέλκυσε η Σερβία κατά τη διάρκεια του 2007 προσεγγίζει τα 4 δισ. δολ., ανακοίνωσε ο υφυπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας, κ. Nebojsa Ciric σε συνέδριο που διοργάνωσε το οικονομικό περιοδικό Euromoney. Αναλυτικότερα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με το ύψος των ΑΞΕ θα ανακοινωθούν το Μάιο, διευκρίνισε ο κ. Ciric.

Το επίπεδο των ΑΞΕ του 2007 είναι λίγο χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2006, όταν αυτές προσέγγισαν το επίπεδο ρεκόρ των 4,2 δισ. δολ., ανέφερε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως εκτός από τα έσοδα των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης κρατικών επιχειρήσεων συνεχή και σταθερή αύξηση καταγράφουν και οι ξένες επενδύσεις άμεσου παραγωγικού χαρακτήρα.

Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Σερβίας το 2007 εκτιμάται σε 7% με αποτέλεσμα το κατά κεφαλή ΑΕΠ να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 5,5 χιλ. δολ., έναντι 4,2 χιλ. δολ. το 2006, ανέφερε ο κ. Ciric, συμπληρώνοντας πως περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη της σερβικής οικονομίας θα ασκήσει το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας, που η Σερβία προβλέπεται να αποκτήσει το Μάιο.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα