Βρετανία - Μέχρι τις 4/2 οι προσφορές για τη Northern Rock

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008 10:04
UPD:10:14

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ δύο εβδομάδων έδωσε η βρετανική κυβέρνηση στους ιδιώτες επενδυτές που επιθυμούν να καταθέσουν προσφορές για τη Northern Rock, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πρόθεσή της να μετατρέψει σε ομόλογα τα δάνεια, ύψους 25 δισ. στερλινών, που έχει χορηγήσει προς την τράπεζα.

Το χρηματοδοτικό πακέτο αναμένεται να διατηρήσει στενούς τους δεσμούς μεταξύ της Northern Rock – της εταιρείας που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα στη Βρετανία από την παγκόσμια πιστωτική κρίση – και της κυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, αυξάνει την προοπτική μιας εξαγοράς της τράπεζας από ιδιωτική εταιρεία, με την οποία θα αποφευχθεί ουσιαστικά η πλήρης εθνικοποίηση της Northern Rock.

Το χρηματοδοτικό πακέτο θα είναι διαθέσιμο στις τρεις εταιρείες που προηγούνται στη μάχη για τη διεκδίκηση της βρετανικής τράπεζας αλλά και σε άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας σημειώνει πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις λεπτομερείς προτάσεις τους μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση που καμία από αυτές δεν εγκριθεί, η τράπεζα θα εθνικοποιηθεί προσωρινά, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα