Τράπεζα Αττικής: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη του 2007

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008 15:53

Κανονικά υλοποιείται το επιχειρησιακό σχέδιο της Τράπεζας Αττικής για την περίοδο 2007-2009, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τρύφων Κολλίντζας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, τονίζοντας πως οι στόχοι που είχαν τεθεί για το 2007 ξεπεράστηκαν.

Παράλληλα, επισήμανε ότι για το 2008 τα κέρδη προ φόρων της τράπεζας εκτιμάται πως θα ανέλθουν σε 35 εκατ. ευρώ περίπου από 23 εκατ. ευρώ που ήταν το 2007, ενώ το δίκτυο καταστημάτων της θα αυξηθεί κατά δέκα νέα καταστήματα και θα ανέλθει σε 81. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2009 τα καταστήματα της τράπεζας να ανέλθουν σε 90.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής ανέφερε επίσης ότι συζητείται το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το υψηλό κόστος χρήματος, ως συνέπεια της διεθνούς αναταραχής που ξεκίνησε με τα στεγαστικά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, τόνισε ότι έχει ολοκληρωθεί, «σε πολύ μεγάλο βαθμό», το πρόγραμμα εξυγίανσής της και πως οι αποφάσεις για τα χρονοδιαγράμματα ανήκουν στους μετόχους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα