Ο γ.δ. του ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008 20:23

Για σοβαρή κρίση, που ενδέχεται να επηρεάσει τις αναπτυσσόμενες χώρες, έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (FΜΙ) Ντομινίκ Στρος-Καν, αναφερόμενος στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο κ. Στρος-Καν ανέφερε επίσης ότι τα χρηματιστήρια «φαίνεται πως δεν εκτίμησαν το πακέτο οικονομικών μέτρων που προτάθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους» για να αντιμετωπιστεί η μείωση της ανάπτυξης.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Όλες οι χώρες του κόσμου υποφέρουν από τη μείωση της ανάπτυξης των ΗΠΑ, τελικώς όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες» δήλωσε ο κ. Στρος-Καν μιλώντας στον Τύπο στο πλαίσιο συνομιλιών που είχε με το Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Ευτυχώς, οι αναπτυσσόμενες χώρες συνεχίζουν να έχουν μια ανάπτυξη αρκετά υψηλή και θα συνεχίσουν να ωθούν και την παγκόσμια ανάπτυξη. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να μην έχει κάποιο αντίκτυπο ακόμα και σε αυτές τις αναπτυσσόμενες χώρες και η ανάπτυξη τελικώς να είναι λιγότερο ισχυρή από την προβλεπόμενη» τόνισε ο κ. Στρος-Καν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα