Στα χαμηλότερα πέντε εβδομάδων το αργό

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 08:49

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων υποχώρησε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς τα χρηματιστήρια διεύρυναν τις απώλειές του, εν μέσω εικασιών ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα περιέλθει σε ύφεση, ωθώντας την παγκόσμια οικονομία σε συρρίκνωση.

Το πετρέλαιο υποχώρησε 2,1% χθες μετά την πτώση του MSCI World Index των μετοχών τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών. Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ πτωτικά κινήθηκαν χρυσός και χαλκός.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Φεβρουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 88,18 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στη 1:16 μ.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια που λήγουν σήμερα, σημείωσαν χθες απώλειες έως 2,2% φθάνοντας στα 88,55 δολ. το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 12 Δεκεμβρίου. Το πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 87,73 δολ. μετά την υποχώρησή του έως 2,3% στα 87,90 δολ. το βαρέλι χθες. Χθες κλειστό ήταν το floor του Χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ λόγω της εθνικής εορτής της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε έως 81 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 86,70 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Δεκεμβρίου. Στις 12:59 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 87 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα